Bakanlık tespiti için yasa çıkardı! Şanlıurfa’da yer bulunamadı

İşlenmeyen Tarım Arazilerinin Tarımsal Amaçlı Kiraya Verilmesine İlişkin Yönetmelik’in ardından Şanlıurfa’da kiraya verilecek arazilerin tespit çalışmaları başladı. Sonuç ise şaşırttı.

Bakanlık tespiti için yasa çıkardı! Şanlıurfa’da yer bulunamadı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanlığı, bir süre önce mülkiyeti gerçek ve tüzel kişilere ait ve üst üste iki yıl süreyle işlenmeyen tarım arazilerinin tarımsal amaçlı sezonluk olarak kiraya verilmesi için yasal düzenlemeye gitti.

Bu kapsamda İşlenmeyen Tarım Arazilerinin Tarımsal Amaçlı Kiraya Verilmesine İlişkin Yönetmelik kısa süre önce Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İşlenmeyen tarım arazilerinin Bakanlıkça tarımsal amaçlı kiraya verilmesi ile ilgili olarak 2024 ve 2025 yılarında tespit çalışmalarının yapılması ve 2025 yılının son çeyreğinde ilk kiralama işlemlerinin gerçekleştirilmesi planlandı.

Bu süreçte, Şanlıurfa’nın 13 ilçesinde yapılan arazi incelemeleri dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu. Teknik ekipler, tüm tarım arazilerinin aktif olarak kullanıldığını ve atıl durumdaki hiçbir araziye rastlanmadığını belirtti. Bu, Şanlıurfa çiftçisinin tarıma olan bağlılığını ve üretkenliğini gözler önüne serdi.

 

 

Bakanlık tespiti için yasa çıkardı! Şanlıurfa’da yer bulunamadı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.